FAKE BLOD
Lasse Niemelä
www.nilamedia.com
Brun bas:
1,5 dl. vatten
2 msk kakao
0,5 tsk kanel
Kokas 1 minut
RÖD BAS:
6 dl vatten
6 msk maizena redning för ljusa såser
6 flaskor röd kamarellfärg eller 5 msk.
2/3 flaska guld kamarellfärg
6 msk brun bas
koka under kraftig omröring.
Låt svalna….
Blanda till sist med (Kiviks) lättdryck svart vinbär till önskad konsistens. (Blandas lättdryck i den röda basen då den kokar koagulerar lättdrycken.) Funkar även bra att experimentera med andra svartvinbärsjuicekojncentrat.
www.nilamedia.com
KONSTGJORT BLOD
Blandas av tre stycken olika baser; brun bas, Röd bas och svartvinbärskoncentrat.
Foto: Onni Qvickström
Brun bas:
1,5 dl. vatten
2 msk kakao
0,5 tsk kanel
Kokas 1 minut
RÖD BAS:
6 dl vatten
6 msk maizena redning för ljusa såser
6 flaskor röd kamarellfärg eller 5 msk.
2/3 flaska guld kamarellfärg
6 msk brun bas
koka under kraftig omröring.
Låt svalna….
Blanda till sist med (Kiviks) lättdryck svart vinbär till önskad konsistens. (Blandas lättdryck i den röda basen då den kokar koagulerar lättdrycken.) Funkar även bra att experimentera med andra svartvinbärsjuicekojncentrat.
Kan frysas men klumpar sig något vis upptining. Går delvis att lösa med hård vispning under uppvärmning.
Äckliga köttslamsor:
Vattenmelon.
Vrid ur vätskan ur fruktköttet.
Låt fruktköttet ligga någon timme i fuskblodet.
Går att äta och smakar helt ok.
Tusen tack till Lasse Niemelä för de här underbara tipsen
Äckliga köttslamsor:
Vattenmelon.
Vrid ur vätskan ur fruktköttet.
Låt fruktköttet ligga någon timme i fuskblodet.
Går att äta och smakar helt ok.
Tusen tack till Lasse Niemelä för de här underbara tipsen
Kommentarer
Trackback